Zdraviji školski obroci za naše đake!

Osnovna škola želi potaknuti učenike da se hrane zdravo i raznoliko koristeći energetski učinkovitu opremu.
Zdraviji školski obroci za naše đake!

Osnovna škola želi potaknuti učenike da se hrane zdravo i raznoliko koristeći energetski učinkovitu opremu.

OŠ Antuna Mihanovića Klanjec
Sakupljeno 41,005.00 KN od 82 podržavaoca
  • 103%

103 % od 40,000.00 KN

Osnovna škola Antuna Mihanovića – drugi projekt crowdfunding platforme Croenergy.eu

Osnovna škola Antuna Mihanovića izgrađena je 1888. godine, nastavljajući bogatu tradiciju obrazovanja i školstva u gradu Klanjcu koji ove godine obilježava 175. godina od otvorenja prve pučke škole u samostanu. Pučka škola započela je s radom 1.rujna 1841. godine u franjevačkom samostanu, a na svečanom otvorenju 1842. godine pjevana je đačka himna koja se izvodi i danas. Od 1843. godine škola ima svoju školsku zastavu, koja je kao najstarija sačuvana školska zastava izložena u stalnom postavu Hrvatskog školskog muzeja u Zagrebu. Osnovnu školu Antuna Mihanovića čine Matična škola u središtu grada i osmorazredna Područna škola u Lučelnici udaljena 4 km. U školskoj godini 2015./2016. školu pohađa 194 učenika u 16 razrednih odjela.

Klanječki će se učenici i učitelji tijekom 2016. godine intenzivno i kroz različite zanimljive aktivnosti baviti bogatom, a često i vrlo intrigantnom, poviješću svoje institucije. Ponosni smo što radom, aktivnostima i djelatnostima svojih učenika i učitelja postižemo vrijedne i zapažene rezultate i na taj način pridonosimo razvoju i ugledu našeg grada.

Zašto smo pokrenuli projekt zdravije školske prehrane?

Tijekom djetinjstva i adolescencije tijelo intenzivno raste i razvija se, a prehranu treba pažljivo planirati kako bi se zadovoljile potrebe organizma u razvoju. Prehrambene navike stečene u djetinjstvu imaju velik utjecaj na zdravlje i u odrasloj dobi. U našoj školi posebnu pažnju posvećujemo zdravom životu i prehrani naših učenika. U skladu s tim naši su učenici uključeni u brojne sportske izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, koje potiču zdravi rast i razvoj. Ženska odbojkaška i muška nogometna ekipa postižu odlične rezultate: na Atletskom mitingu „Trči, skoči, baci“ postižemo najbolje rezultate i obaramo rekorde, a povodom Međunarodnog dana sporta organiziramo popularnu biciklijadu. Blizina zaštićenih prirodnih krajobraza Zelenjak i Cesarska gora potiče nas na organizaciju izvanučioničke nastave te proučavamo eko stazu i endemske biljke, lokalne znamenitosti i prirodne ljepote, istražujemo zavičajnu povijest i tako kod učenika razvijamo ljubav prema kulturnoj baštini, potrebu i odgovornost za čuvanje kulturnih vrijednosti svog kraja, a istovremeno boravkom u prirodi osiguravamo učenicima fizičku aktivnost koja modernim generacijama nedostaje.

Nažalost, detaljnijom analizom morfoloških obilježja te prehrambenih navika učenika uočili smo povećanje tjelesne težine i potkožnog masnog tkiva te zaključili da su potrebne promjene u načinu prehrane i zdravim životnim navikama. Nabavom energetski učinkovite električne parno-konvekcijske pećnice htjeli bismo pokrenuti jedan sasvim novi trend školske prehrane kojim bi se učenike potaknulo da se hrane ukusnim, raznolikim i zdravim jelima, a da im pritom osiguramo i dovoljno energije i koncentracije za rad i učenje.

Što očekujemo od vas?
Dobrovoljnim prilozima možete nam pomoći u prikupljanju sredstava za nabavu parno-konvekcijske pećnice i pokretanje programa zdravije prehrane u našoj školi. Za vas smo pripremili brojne kreativne nagrade, a darivatelje ćemo s ponosom isticati i darivati na lokalnim događanjima, stoga se pridružite našoj plemenitoj kampanji! Donacije možete izvršiti bankovnim karticama putem online platnog sustava ili izravnom uplatom na žiro račun škole (Adresa: Lijepe naše 41, 49290 Klanjec, IBAN: HR6223600001101380516, Zagrebačka banka d.d., Opis/naznaka: „Zdraviji obroci za naše đake“ i Vaš kontakt telefon ili e-mail)

Što vam mi obećajemo?
Ostvarene energetske, a time i financijske uštede od kupovine nove pećnice iskoristit ćemo za provedbu novih odgojno-obrazovnih programa vezanih uz ekologiju, sport i nutricionizam. U skladu s našom vizijom škole, organizirat ćemo niz kreativnih aktivnosti za djecu, roditelje, nastavnike i naše građane kroz koje ćemo njegovati tradiciju našeg kraja, podizati ekološku svijest, razvijati međunarodnu suradnju i uživati u ekološki pripremljenoj hrani iz naše kuhinje. Svaka vaša donacija veliki je doprinos izgradnji održive zajednice grada Klanjca!

 

Nevenka Tramišak
Marijan Pleško
ORDINACIJA OPĆE MED. DR. NIKOLA BENKOVIĆ
Ivana Horvat
Ilija Kranjčec
Hrvoje Maras
JASNA PLEŠKO GRAHOVAC
AUTO RICIJAŠ VL.BRANIMIR RICIJAŠ
Dalibor Šoban
Ivan Išek
Barbara Beronja Manojlović
Krešimir Zamuda
IVAN ZAMUDA I TANJA IVEK
ALOJZ I VESNA MAKEK
MIROSLAV GVAJEC
Biserka Merkaš Kodrnja
Mesnice Borošak
Sascha Blessing
Ljubica Kršić
Eva i Rudolf Neukom
Martina Krizmanić
Dr. Jasna Gmajnički
Dalibor Turčić
Dragica Lupić
Hipo-kon d.o.o.
Snježana Ricijaš
Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske
Vulkanizer - autopraonica-prodaja vl. Ivan Petrišić
Grad Klanjec
Ankica Lovrečki
Papirnica i knjižara Slovenec vl. Dejan Slovenec
STARA VODENICA j.d.o.o.
Pekara Veronika
BOYCO COUNSULTING D.O.O. - BOJAN MILKOVIĆ
KNJIGOVODSTVENI SERVIS METAL MB
METAL M.B. - VL. BRANIMIR LOVREČKI
IDA NOVA - IGOR JAMBREŠIĆ
ZAGREBINSPEKT. D.O.O
Zlatko Brlek
Udruga umirovljenika
Julije Domac
DUNI - LJEVAONICA OBOJENIH METALA
KONTO PROM vl. Stjepan Prekratić
RUDOMAR D.O.O.
Anđelko Horvatin
ZELENJAK PLIN d.o.o.
Hrvoje Maras
Anonimni donator
Dora Domac
tomislav jureša
Anonimni donator
Tijana Šimek
Velimir Šegon
Petar Hrbud
Vedran Vucelić
Boris Labudović
Marko Urbić
Dr Milan Doder
Gašpar Zor
Ružica Pečenjak
ROBERT MIKŠA
Srećko Vrček
Anonimni donator
josip čengija
Elizabeta Planinić
Karlo Rajić
Gordan Borić
Davorin Kajba
Mira i Željko Kolar
Marija Krklec
Vinko i Marko Iveković
Predionica Klanjec
Ivica Hrbud
Jelka Žigman
BBF Želimir Fink
Sandra Gašpar
Jasna Pogačić
ŠD Novi Dvori
Ivana Sinković
Anonimni donator
Mladen Županić

Donacija 50 50.00 kn

Primit ćete na dar zahvalnicu u digitalnom obliku te ćemo Vaše ime objaviti na darivateljskoj listi web stranice Osnovne škole Antuna Mihanovića.

Doniraj 50.00 KN

Donacija 100 100.00 kn

Primit ćete na dar tiskanu zahvalnicu i sve prethodne nagrade

Doniraj 100.00 KN

Donacija 200 200.00 kn

Primit ćete na dar majicu s obilježjem kampanje i sve prethodne nagrade.

Doniraj 200.00 KN

Donacija 1000 1,000.00 kn

Bit ćete naš gost povodom Dana zahvale jeseni u Klanjcu, provesti nezaboravan dan uz kulturni program i kušanje delicija, razgledati grad u pratnji vodiča te ćete primiti sve prethodne nagrade

Doniraj 1,000.00 KN

Donacija 2000 2,000.00 kn

Primit ćete svečanu monografiju i vrhunsko vino vinotočja "Sever" uključujući i sve prethodne nagrade

Doniraj 2,000.00 KN

Donacija 5000 5,000.00 kn

Primit ćete umjetničku sliku akademskog umjetnika na dar i sve prethodne nagrade.

Doniraj 5,000.00 KN